Barn- och fritidsprogrammet i Botkyrka

Barn- och fritidsprogrammet Botkyrka

Barn – och fritidsutbildningen i Botkyrka

Vill du arbeta med barn och ungdomar? Det finns ett stort behov av utbildad personal inom förskola och fritidsverksamhet. Barn- och fritidsutbildningen i Botkyrka är en yrkesutbildning som ger dig kompetens att arbeta inom förskola eller fritidsverksamhet som exempelvis barnskötare, elevassistent, boendestödjare eller personlig assistent för barn och ungdomar. Du kan läsa på distans eller i klassrum. Lärarledd undervisning sker i våra lokaler på Elektronvägen 4 i Flemingsberg.

Antal poäng: 1350 poäng (950 grundpaket + 400 fördjupning)
Utbildningens längd: ca 64 veckor
Studieformer: Klassrum/flex, Distans
Utbildningslokal: Elektronvägen 4, Flemingsberg

Nästa ansökan: Utbildningsstart 18 mars 2019, sök senast 21 januari.

Vi hjälper dig söka!

Vi erbjuder hjälp med ansökan via telefon. Det är det enklast sättet för dig att påbörja din nya utbildning. Lämna namn och nummer nedan samt vilken tid på dagen du önskar att vi hör av oss.

Samtal tar ca 15 minuter. Vi sparar dina uppgifter till ansökningsperioden är slut, men max i 60 dagar, innan de raderas. Information kommer aldrig användas till något annat än ovan nämnda samtal.

Tid på dagen som vi kan ringa
Förmiddag (9-12)Eftermiddag (13-16)Kväll (18-20)

Studieformer

Klassrum/flex
Individuellt anpassade studier. Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Du kan antingen välja att läsa i klassrum där du läser i grupp på skolan och en del uppgifter gör du hemma och lämnar in på vår lärplattform. Eller så kan du välja att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplattformen och av lärare som du träffar på schemalagda tider.

Distans
Egna studier i webbaserad lärplattform med stöd av lärare i lärplattform. Du behöver komma till skolan för vissa obligatoriska övningar och examination.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Gymnasiearbete 100 poäng

För vidare upplysning, kontakta Botkyrka kommun.

Innehåll

Du får grundläggande kunskaper om hur människor lär, utvecklas och socialiseras i samhället. Du får även grundläggande kunskaper om pedagogiskt arbete och pedagogiska verksamheter. Du får planera, genomföra, dokumentera och utvärdera olika barn- och ungdomsaktiviteter.

Så här arbetar vi

Hos SVOK arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! Läs mer på www.csn.se

Kurslitteratur

From. hösten 2018 erbjuder SVOK sina elever kostnadsfri digital kurslitteratur i de flesta kurser.

Validering

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Botkyrka kommun. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Botkyrka kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens ansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Ansök »

Om ansökan ››

Intresseanmälan ››

Beställ katalog ››

Aktuella datum

Nedan finner du några viktiga datum att hålla koll på! Följ oss på Facebook så missar du inget som händer.

21 JANUARI

Sista dag att ansöka till kursstarten 18 mars.

25 MARS

Sista dag att ansöka till kursstarten 27 maj.

Kontakta Oss

SVOK i Huddinge
Elektronvägen 4
141 49 Flemingsberg

T: 010-17 80 200

E: hej@svok.se

Kontaktperson

Sanela Curic, rektor

070-414 38 26
E: sanela.curic@svok.se

Translate »