Barn och Fritid
Nykvarn

Barn och Fritid
Nykvarn

Barn – och fritidsutbildningen i Nykvarn

Vill du arbeta med barn och ungdomar? Det finns ett stort behov av utbildad personal inom förskola och fritidsverksamhet. Barn- och fritidsutbildningen i Nykvarn är en yrkesutbildning som ger dig kompetens att arbeta inom förskola eller fritidsverksamhet som exempelvis barnskötare, elevassistent, boendestödjare eller personlig assistent för barn och ungdomar. Du som är folkbokförd i Nykvarn kommun kan studera hos oss på distans.

Antal poäng: 1350 poäng (950 grundpaket + 400 fördjupning)
Utbildningens längd: ca 64 veckor
Studieformer: Distans

Nästa ansökan: Sök senast 25 mars för utbildningsstart 27 maj.

Ansök »
Studieformer

Distans
Egna studier i webbaserad lärplattform med stöd av lärare i lärplattform. Du behöver komma till skolan för vissa obligatoriska övningar och examination.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Gymnasiearbete 100 poäng

För vidare upplysning, kontakta Nykvarn kommun.

Innehåll

Du får grundläggande kunskaper om hur människor lär, utvecklas och socialiseras i samhället. Du får även grundläggande kunskaper om pedagogiskt arbete och pedagogiska verksamheter. Du får planera, genomföra, dokumentera och utvärdera olika barn- och ungdomsaktiviteter.

Så här arbetar vi

Hos SVOK arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! Läs mer på www.csn.se

Kurslitteratur

From. våren 2018 erbjuder SVOK sina elever kostnadsfri digital kurslitteratur i de flesta kurser.

Validering

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Nykvarn kommun. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Nykvarn kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens ansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Ansök »

Om ansökan ››

Intresseanmälan ››

Beställ katalog ››

Aktuella datum

Nedan finner du några viktiga datum att hålla koll på! Följ oss på Facebook så missar du inget som händer.

25 MARS

Sista dag att ansöka till utbildningsstart 27 maj.

Kontakta Oss

SVOK i Huddinge
Elektronvägen 4
141 49 Flemingsberg

T: 010-17 80 200

E: hej@svok.se

Kontaktperson

Sanela Curic, rektor

T: 070-414 38 26

E: sanela.curic@svok.se

Translate »