Barn- och fritidsprogrammet i Österåker

Barn- och fritidsutbildningen i Österåker

Barn – och fritidsutbildningen i Österåker

Vill du arbeta med barn och ungdomar? Det finns ett stort behov av utbildad personal inom förskola och fritidsverksamhet. Barn- och fritidsutbildningen i Österåker är en yrkesutbildning som ger dig kompetens att arbeta inom förskola eller fritidsverksamhet som exempelvis barnskötare, elevassistent, boendestödjare eller personlig assistent för barn och ungdomar. Du kan läsa på distans eller i klassrum. Lärarledd undervisning sker i våra lokaler på Smidesvägen 10 i Solna.

Antal poäng: 1350 poäng (950 grundpaket + 400 fördjupning)
Utbildningens längd: ca 64 veckor
Studieformer: Klassrum/flex, Distans
Utbildningslokal: Smidesvägen 10 i Solna

Nästa ansökan: Deadline 10 december, utbildningsstart 11 februari.

Ansök »
Studieformer

Klassrum/flex
Individuellt anpassade studier. Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Du kan antingen välja att läsa i klassrum där du läser i grupp på skolan och en del uppgifter gör du hemma och lämnar in på vår lärplattform. Eller så kan du välja att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplattformen och av lärare som du träffar på schemalagda tider.

Distans
Egna studier i webbaserad lärplattform med stöd av lärare i lärplattform. Du behöver komma till skolan för vissa obligatoriska övningar och examination.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Gymnasiearbete 100 poäng

För vidare upplysning, kontakta Österåker kommun.

Innehåll

Du får grundläggande kunskaper om hur människor lär, utvecklas och socialiseras i samhället. Du får även grundläggande kunskaper om pedagogiskt arbete och pedagogiska verksamheter. Du får planera, genomföra, dokumentera och utvärdera olika barn- och ungdomsaktiviteter.

Så här arbetar vi

Hos SVOK arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! Läs mer på www.csn.se

Kurslitteratur

From. våren 2018 erbjuder SVOK sina elever kostnadsfri digital kurslitteratur i de flesta kurser.

Validering

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Österåker kommun. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Österåker ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens ansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Ansök »

Om ansökan ››

Intresseanmälan ››

Beställ katalog ››

Aktuella datum

Nedan finner du några viktiga datum att hålla koll på! Följ oss på Facebook så missar du inget som händer.

10 DECEMBER

Sista dag att ansöka till starten 11 februari.

20 JANUARI

Sista dag att ansöka till starten 18 mars.

24 FEBRUARI

Sista dag att ansöka till starten 22 april.

Kontakta Oss

SVOK i Solna
Smidesvägen 10
171 41 Solna

T: 010-17 80 200

E: hej@svok.se

Kontaktperson

Julia Viktorsson, rektor
T: 070-414 38 25
E: julia.viktorsson@svok.se

Translate »