Vård och omsorg Södertälje

Vård och omsorg Södertälje

Vård- och omsorgsprogrammet i Södertälje

Vård- och omsorgsprogrammet är en gymnasial yrkesutbildning som ger dig formell undersköterskekompetens. Framtidsutsikter är mycket goda. Arbetsgivare vill anställa utbildad personal och utbildning via SVOK ger dig jobb! 
Du som är folkbokförd i Södertälje kan läsa på distans hos SVOK.

Antal poäng: 1350 poäng (900 grundpaket + 450 fördjupning)
Utbildningens längd: ca 64 veckor
Studieformer: Distans
Nästa ansökan: Ansökan öppen 7 – 30 maj, utbildningsstart 6 augusti

From. våren 2018 erbjuder SVOK sina elever kostnadsfri digital kurslitteratur.

Vi hjälper dig söka!

Vi erbjuder hjälp med ansökan via telefon. Det är det enklast sättet för dig att påbörja din nya utbildning. Lämna namn och nummer nedan samt vilken tid på dagen du önskar att vi hör av oss.

Samtal tar ca 15 minuter. Vi sparar dina uppgifter till ansökningsperioden är slut, men max i 60 dagar, innan de raderas. Information kommer aldrig användas till något annat än ovan nämnda samtal.

Tid på dagen som vi kan ringa
Förmiddag (9-12)Eftermiddag (13-17)

Omfattning

Hela Vård- och omsorgsutbildningen i Södertälje omfattar 1350 poäng. Du läser gemensamma kurser (900 poäng) och därefter väljer du en inriktning som du vill specialisera dig inom (450 poäng).

Studieformer

Distans
Egna studier i webbaserad lärplattform med stöd av lärare i lärplattform. Du behöver komma till skolan för vissa obligatoriska övningar och examination.

Fördjupningar

I din utbildning ska du välja en av nedanstående fördjupningar:

Äldreomsorg
Fördjupningen ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom äldreomsorgen exempelvis inom hemtjänst, hemsjukvård eller på särskilda boenden för äldre.

Psykiatri
Fördjupningen ger dig kompetens att arbeta som skötare inom psykiatrisk vård exempelvis på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsmottagning på ett sjukhus eller i brukarens hem.

Hälso- och sjukvård
Som undersköterska inom hälso- och sjukvård arbetar du oftast inom akutsjukvården, på sjukhusens vårdavdelningar eller på vårdcentraler.

Funktionsnedsättning
Fördjupningen ger dig kompetens att arbeta som vårdare, personlig assistent där du ger stöd i vardagen åt människor med olika funktionsnedsättningar.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Gymnasiearbete

Gymnasiearbete för Vård och omsorg är en möjlighet för de som inte har läst det tidigare. Gymnasiearbete är en större självständig uppgift om 100 poäng. Kontakta Södertälje kommun om du vill veta mer.

Så här arbetar vi

Hos SVOK arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Alla våra elever har tillgång till kostnadsfri digital kurslitteratur. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! Läs mer på www.csn.se

Validering

Validering: Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Södertälje kommun. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Södertälje kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens webbansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Ansök »

Om ansökan ››

Intresseanmälan ››

Beställ katalog ››

Aktuella datum

Nedan finner du några viktiga datum att hålla koll på! Följ oss på Facebook så missar du inget som händer.

7 MAJ

Ansökan öppnar för att ansöka till vård- och omsorgsprogrammet via Huddinge kommun.

30 MAJ

Ansökan för vård- och omsorgsprogrammet stänger.

6 AUGUSTI

Kursstart för de som sökt senast 30 maj.

Kontakta oss

SVOK i Huddinge
Elektronvägen 4
141 49 Flemingsberg

T: 08-56 29 12 00

E: hej@svok.se

Kontaktperson

Louise Sternros, VD
E: louise.sternros@svok.se

Translate »