Barn och Fritid
Falun

Barn och Fritid
Falun

Barn – och fritidsutbildningen i Falun

Vill du arbeta med barn och ungdomar? Det finns ett stort behov av utbildad personal inom förskola och fritidsverksamhet. Barn- och fritidsutbildningen Falun är en yrkesutbildning som ger dig kompetens att arbeta inom förskola eller fritidsverksamhet som exempelvis barnskötare, elevassistent, boendestödjare eller personlig assistent för barn och ungdomar. Du kan läsa på distans eller i klassrum. Lärarledd undervisning sker i våra lokaler på Holmgatan 32 eller Trotzgatan 25.

Antal poäng: 1100 poäng
Utbildningens längd: ca 48 veckor
Studieformer: Klassrum/flex, Distans
Utbildningslokal: Holmgatan 32, Trotzgatan 25

Ansökan i Falun: Datum för utbildningsstart 2019 kommer inom kort.

From. hösten 2018 erbjuder vi alla våra elever kostnadsfri tillgång till digital kurslitteratur.

Studieformer

Klassrum/flex
Individuellt anpassade studier. Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Du kan antingen välja att läsa i klassrum där du läser i grupp på skolan och en del uppgifter gör du hemma och lämnar in på vår lärplattform. Eller så kan du välja att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplattformen och av lärare som du träffar på schemalagda tider.

Distans
Egna studier i webbaserad lärplattform med stöd av lärare i lärplattform. Du behöver komma till skolan för vissa obligatoriska övningar och examination.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Gymnasiearbete 100 poäng

Gymnasiearbete ingår för alla som inte har läst det tidigare. För vidare upplysning, kontakta Vägledningscentrum hos Falun kommun.

Innehåll

Du får grundläggande kunskaper om hur människor lär, utvecklas och socialiseras i samhället. Du får även grundläggande kunskaper om pedagogiskt arbete och pedagogiska verksamheter. Du får planera, genomföra, dokumentera och utvärdera olika barn- och ungdomsaktiviteter.

Så här arbetar vi

Hos SVOK arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! Läs mer på www.csn.se

Kurskostnader

Du har möjlighet att låna kurslitteratur under utbildningen.

Validering

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Vägledningscentrum i Falun. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens ansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Ansök »

Om ansökan ››

Intresseanmälan ››

Beställ katalog ››

Aktuella datum

Nedan finner du några viktiga datum att hålla koll på! Följ oss på Facebook så missar du inget som händer.

15 OKTOBER

Utbildningsstart för sökande som sökt senast 11 september.

JANUARI 2019

Kommande utbildningsstart i Falun.

Kontakta Oss

SVOK i Falun
Holmgatan 32 & Trotzgatan 25
791 70 Falun

T: 0101-17 80 200

E: hej@svok.se

Kontaktperson

Per-Erik Rapp, rektor Falun
T: 070-413 41 59

E: per-erik.rapp@svok.se

Translate »