Barn och Fritid
Malmö

Barn och Fritid
Malmö

Barn – och fritidsutbildningen i Malmö

Vill du arbeta med barn och ungdomar? Det finns ett stort behov av utbildad personal inom förskola och fritidsverksamhet. Barn- och fritidsutbildningen i Malmö är en yrkesutbildning som ger dig kompetens att arbeta inom förskola eller fritidsverksamhet som exempelvis barnskötare, elevassistent, boendestödjare eller personlig assistent för barn och ungdomar. Du kan läsa på distans eller i klassrum genom vår flexundervisning. Lärarledd undervisning sker i våra lokaler på Ystadgatan 53C i Malmö.

Antal poäng: 1350 poäng
Utbildningens längd: ca 53 veckor
Studieformer: Flexstudier (klassrum och distans)
Utbildningslokal: Ystadgatan 53C i Malmö

Nästa ansökan: Sök senast 15 februari för utbildningsstart 18 mars.

Ansök »
Studieformer

Klassrum/flex
Individuellt anpassade studier. Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Du kan antingen välja att läsa i klassrum där du läser i grupp på skolan och en del uppgifter gör du hemma och lämnar in på vår lärplattform. Eller så kan du välja att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplattformen och av lärare som du träffar på schemalagda tider.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Gymnasiearbete 100 poäng

Gymnasiearbete är valfritt för de som inte har läst det tidigare. För vidare upplysning, kontakta Malmö stad.

Innehåll

Du får grundläggande kunskaper om hur människor lär, utvecklas och socialiseras i samhället. Du får även grundläggande kunskaper om pedagogiskt arbete och pedagogiska verksamheter. Du får planera, genomföra, dokumentera och utvärdera olika barn- och ungdomsaktiviteter.

Så här arbetar vi

Hos SVOK arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! Läs mer på www.csn.se

Validering

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Malmö stad. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Malmö ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens ansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Ansök »

Om ansökan ››

Intresseanmälan ››

Beställ katalog ››

Aktuella datum

Nedan finner du några viktiga datum att hålla koll på! Följ oss på Facebook så missar du inget som händer.

15 FEBRUARI

Sista ansökningsdag för utbildningsstart 18 mars.

Kontakta Oss

SVOK i Malmö
Ystadgatan 53 C
214 44 Malmö

T: 010-17 80 200

E: hej@svok.se

Kontaktperson

Ulf Welander, utbildningsledare Malmö

E: ulf.welander@arenapersonal.com

Translate »