BUTIK- OCH LAGERPLOCKARE

I KOMBINATION MED SFI/SVA

BUTIK- OCH LAGERPLOCKARE

I KOMBINATION MED SFI/SVA

Är du serviceinriktad, strukturerad och gillar att arbeta fysiskt?

Då ska du läsa vår kombinationsutbildning mot butik- och lagerplockare! Som butik- och lagerplockare arbetar du ofta i beställning, uppackning, prismärkning och påfyllning av varor. Du kan också behöva hjälpa kunder som har frågor så ett gott kundbemötande är viktigt. Därför ligger stor vikt vid att behärska svenska språket. Du läser därför svenska tillsammans med yrkesutbildningen.

Utbildningsort: Västerås
Sökbar i dessa kommuner: Västerås
Studieform: Flexstudier 
Antal poäng: 500 gymnasiepoäng
Studietid: Individuell beroende på din språknivå

Vad arbetar jag med?

Som butik- och lagerplockare arbetar du med till exempel plockning och packning i butik eller lager inom näthandeln. Om du arbetar i en butik är det viktigt att du ser till att det ser snyggt och prydligt ut på hyllorna. Vid arbete på ett lager inom till exempel näthandeln är det istället viktigt att du är strukturerad, noggrann och självgående. 

Bra fysik är viktigt eftersom du hela tiden rör på dig, kanske klättrar upp för stegar och gör tunga lyft. Det är även viktigt att du har ett bra kundbemötande och är flexibel eftersom du ibland behöver hjälpa kunder på olika sätt. 

Om utbildningen

Yrkesutbildningen kombineras med SFI D eller SVA grund. Du är i skolan ungefär 15 timmar i veckan och resten av tiden ska du studera hemma. Du kan söka studiemedel för den delen av utbildningen som är på grund- och gymnasial nivå. När du har klarat utbildningen och blivit godkänd i alla kurser får du ett intyg. 

Vilka kurser läser jag?

Kurs Kurskod Poäng
SFI D
Svenska som andraspråk grundläggande GRNSVA2 700
Plocklagerhantering LAGPLO0 100
Servicekunskap FÖSSEV0 100
Information och kommunikation INFINF01 100
Branschkunskap HANBRS0 100
Service och bemötande SEVSEV01 100

Kan variera beroende på din individuella språknivå.

Behörighetskrav

För att läsa vår kombinationsutbildning måste du vara godkänd i SFI C eller ha motsvarande kunskaper. Du har möjlighet att studera SFI B och C hos oss. Klicka här för att läsa mer!

APL

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Examen & intyg

Efter att du studerat alla kurser hos SVOK är du utbildad butik- och lagerplockare. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). OBS! Gäller ej SFI studier. Läs mer på www.csn.se

Vi erbjuder dessutom kostnadsfri digital kurslitteratur i de flesta kurser.

Så ansöker du

För att studera till butik- och lagerplockare ansöker du genom vuxenutbildningen i din hemkommun. Om du bor i Västerås kan du ansöka direkt via webben. Du kan klicka dig vidare direkt till ansökningssidan från vår ansökningslista (se nedan).

Studieformer

Flexstudier
Individuellt anpassade studier. Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Du studerar  vissa tider i klassrum där du läser i grupp på skolan tillsammans med en behörig lärare och en del uppgifter gör du hemma och lämnar in via vår lärplattform.  

Validering

Validering klarlägger kunskapsnivån för att kunna anpassa dina studier efter dina behov, i vissa fall kan studietiden då förkortas. Validering ger dig möjlighet att få din kunskap och kompetens synliggjord, dokumenterad och erkänd. Kontakta den SVOK skola du önskar göra validering på för mer information.

Vill du veta mer?

Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss:

SVOK Västerås – vasteras@svok.se

  • ANSÖKNING 2019

  • Utbildningsort Utbildning Ansök senast Start Ansök
    Västerås SFI D + Butik. 9 januari 16 mars Klicka här!
    Västerås SVA gr. + Butik. 9 januari 16 mars Klicka här!

ANSÖK SENAST:

9 JANUARI

För start 16 mars i Västerås

Translate »