SFI Huddinge

Utbildning i svenska för invandrare

SFI Huddinge

Utbildning i svenska för invandrare

Ny i Sverige?

SFI (svenska för invandrare) är en grundutbildning i det svenska språket. Har du flyttat till Sverige och vill lära dig svenska är det SFI du ska läsa. När du är klar med din SFI-utbildning kan du söka arbete i Sverige eller fortsätta studera.

Välj hur och när du vill studera!

Utbildning i svenska för invandrare (SFI) består av tre studievägar (1, 2 och 3) och fyra kurser (A, B, C och D). Kurs B och C kan vara antingen nybörjarkurser eller fortsättningskurser beroende på vilken studieväg de ingår i. På SVOK kan du läsa alla kurser från 1A till 3D.

Vilken studieväg och kurs du ska läsa beror på hur mycket svenska du kan och vad du har för tidigare skolbakgrund. Studieplanen är individuell och ska anpassas efter dina behov. Tillsammans med lärare och andra elever lär du dig att tala, skriva, läsa och förstå svenska.

Hur det går till

Är du ny i Sverige har du rätt att studera SFI. Du anmäler dig till SFI i din hemkommun. Hur och när du kan studera SFI beror på vad som gäller i din kommun.

Din lärare undervisar dig i klassrummet samtidigt som en del av din studietid förläggs till studiebesök och tillsammans med konversationsvolontärer. Du får undervisning i bland annat uttal, läsförståelse, hörförståelse, skrivträning, grammatik och grundläggande dataanvändning samtidigt som vi hoppas medverka till en ökad förståelse för det svenska samhället och till att knyta viktiga kontakter.

Betyg i SFI

När du är klar med SFI får du ett betyg. Betyget behöver du om du vill studera vidare.

Om ansökan ››

Intresseanmälan ››

Beställ katalog ››

Fakta

Studieform
Klassrum

Adress till skolan
Elektronvägen 4, 141 49 Flemingsberg

Studietid
Individuell

Kontakta oss idag!

Har du frågor? Då är du välkommen att kontakta oss på 010-17 80 200 eller hej@svok.se

Kommande kurstarter

Huddinge – (ansök här)

Löpande kursstarter. Kontakta Huddinge kommun för mer hjälp med ansökan. Du kan också kontakta studie- och yrkesvägledare Susanne Ulmered på  susanne.ulmered@svok.se för att få veta mer.

Translate »