SFI

- SVENSKA FÖR INVANDRARE

SFI

Varmt välkommen att läsa SFI hos SVOK!

Hos oss lär du dig precis den svenska du behöver för att klara din vardag och för att få ett jobb. Vi varierar alla delar som läsa, skriva, höra och prata tillsammans med yrkesinfärgning mot de områden som är viktiga för dig. Vill du lära dig svenska snabbt, effektivt och på ett glädjefyllt sätt väljer du SVOK. Vi har flera skolor i landet och de flesta erbjuder alla studievägar och kurser.

Här är våra utbildningar i SFI

FALUN

För dig som bor i Falu kommun. Här kan du läsa SFI nivå A-D studieväg 1-3. Genom att vi erbjuder SFI undervisning både för- och eftermiddag, kan du också kombinera dina studier med praktik och arbete. Vi erbjuder även SFI undervisning på distans på nivå C och D. Vi har löpande starter varje måndag. Ansök hos Vägledningscentrum i Falu kommun.

SOLNA

För dig som bor i kommunerna Solna, Sundbyberg, Håbo, Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna, Täby, Österåker, Danderyd, Vallentuna och Vaxholm. Här kan du läsa SFI nivå B-D studieväg 1-3. Vi erbjuder SFI undervisning på förmiddagar och på distans. Vi har kontinuerligt intag varannan vecka. Ansök via din hemkommun.

FLEMINGSBERG

För dig som bor i Huddinge kommun. Här kan du läsa SFI nivå A-D studieväg 1-3. Genom att vi erbjuder SFI undervisning både för- och eftermiddag, kan du också kombinera dina studier med praktik och arbete. Vi erbjuder även SFI undervisning på distans på nivå C och D. Vi har löpande starter varje vecka. Klicka här för att ansöka direkt via webben eller besök VUX Huddinge för hjälp med din ansökan.

VÄSTERÅS

För dig som bor i Västerås kommun. Hos oss börjar du läsa mot ditt framtida yrke redan på SFI B och C nivå. Du får betyg i SFI och samtidigt förbereder du ditt språk mot ditt yrke. All SFI är yrkesinfärgad och de yrken du kan förbereda dig inför är: butik- och lagerplockare, vårdbiträde, undersköterska, barnskötare och elevassistent. Från SFI D nivå kan du samtidigt studera en yrkesutbildning. Vi har starter var fjärde vecka. Besök Vuxenutbildningscentrum (VUC) i Västerås för hjälp med din ansökan.

Kombinera SFI med en yrkesutbildning!

Vi erbjuder olika kombinationsutbildningar i Solna och Västerås. Det betyder att du kan läsa SFI samtidigt som du läser en yrkesutbildning. Klicka vidare till den yrkesutbildning du är intresserad av för att läsa mer.

Vård och omsorg

Kombinera SFI med utbildning till undersköterska eller vårdbiträde.

läs mer ››

Barn och fritid

Studera till barnskötare eller elevassistent i kombination med SFI.

läs mer ››

Butik- & lagerplockare

Studera till butik- och lagerplockare i kombination med SFI i Västerås.

läs mer ››
Translate »