Vård och omsorg Falun

Vård och omsorg Falun

Vård- och omsorgsprogrammet i Falun

Vård- och omsorgsprogrammet är en gymnasial yrkesutbildning som ger dig formell undersköterskekompetens. Framtidsutsikter är mycket goda. Arbetsgivare vill anställa utbildad personal och utbildning via SVOK ger dig jobb! 
Du kan läsa på distans eller i klassrum. Lärarledd undervisning sker i våra lokaler på Holmgatan 32 eller Trotzgatan 25.

Antal poäng: 1550 poäng
Utbildningens längd: ca 60 veckor
Studieformer: Klassrum/flex, Distans
Utbildningslokal: Trotzgatan 25, Falun

From. våren 2018 erbjuder vi alla våra elever kostnadsfri tillgång till digital kurslitteratur i de flesta kurser.

Omfattning

Hela Vård- och omsorgsutbildningen i Falun omfattar 1550 poäng. Du läser gemensamma kurser (950 poäng) och därefter väljer du en fördjupning som du vill specialisera dig inom (600 poäng).

Studieformer

Klassrum/flex
Individuellt anpassade studier. Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Du kan antingen välja att läsa i klassrum där du läser i grupp på skolan och en del uppgifter gör du hemma och lämnar in på vår lärplattform. Eller så kan du välja att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplattformen och av lärare som du träffar på schemalagda tider.

Distans
Egna studier i webbaserad lärplattform med stöd av lärare i lärplattform. Du behöver komma till skolan för vissa obligatoriska övningar och examination.

Fördjupningar

I din utbildning ska du välja en av nedanstående fördjupningar:

Hälso- och sjukvård
Från augusti 2018 erbjuder SVOK i Falun inriktningen Hälso- och sjukvård i Vård- och omsorgsutbildningen. Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom akutsjukvård, på sjukhusens vårdavdelningar eller på vårdcentral.

Äldreomsorg
Fördjupningen ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom äldreomsorgen exempelvis inom hemtjänst, hemsjukvård eller på särskilda boenden för äldre.

Psykiatri
Fördjupningen ger dig kompetens att arbeta som skötare inom psykiatrisk vård exempelvis på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsmottagning på ett sjukhus eller i brukarens hem.

Funktionsnedsättning
Fördjupningen ger dig kompetens att arbeta som vårdare, personlig assistent där du ger stöd i vardagen åt människor med olika funktionsnedsättningar.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Gymnasiearbete

Gymnasiearbete för Vård och omsorg ingår för alla som inte har läst det tidigare. Gymnasiearbete är en större självständig uppgift om 100 poäng.

Så här arbetar vi

Hos SVOK arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du har möjlighet att låna kurslitteratur under utbildningen. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! Läs mer på www.csn.se

Validering

Validering: Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Vägledningscentrum i Falu kommun. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens ansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Ansök »

Om ansökan ››

Intresseanmälan ››

Beställ katalog ››

Aktuella datum

Nedan finner du några viktiga datum att hålla koll på! Följ oss på Facebook så missar du inget som händer.

VÅREN 2019

Återkom för datum kring vårens ansökningsdatum.

Kontakta oss

SVOK i Falun
Holmgatan 32 & Trotzgatan 25
791 70 Falun

T: 010-17 80 200

E: hej@svok.se

Kontaktperson

Per-Erik Rapp, rektor Falun
T: 070-413 41 59
E: per-erik.rapp@svok.se

Anna Gustafsson, administratör
T: 023-661 56 60
E: anna.gustafsson@svok.se

Translate »