Vård och omsorg Österåker

Vård och omsorg Österåker

Vård- och omsorgsprogrammet i Österåker

Vård- och omsorgsprogrammet är en gymnasial yrkesutbildning som ger dig formell undersköterskekompetens. Framtidsutsikter är mycket goda. Arbetsgivare vill anställa utbildad personal och utbildning via SVOK ger dig jobb! 
Du kan läsa på distans eller i klassrum eller med flexstudier. Lärarledd undervisning sker i våra lokaler på Smidesgatan 10 i Solna.

Antal poäng: 1350 poäng (900 grundpaket + 450 fördjupning)
Utbildningens längd: ca 64 veckor
Studieformer: Klassrum/flex, Distans
Utbildningslokal: Smidesvägen 10 i Solna

Nästa ansökan: Deadline 16 december, utbildningsstart 11 februari.

From. våren 2018 erbjuder SVOK sina elever kostnadsfri digital kurslitteratur i de flesta kurser.

Ansök »

Omfattning

Hela Vård- och omsorgsutbildningen i Österåker omfattar 1350 poäng. Du läser gemensamma kurser (900 poäng) och därefter väljer du en inriktning som du vill specialisera dig inom (450 poäng). Du som bor i Österåkers kommun söker via KCNO.

Studieformer

Klassrum/flex
Individuellt anpassade studier. Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Du kan antingen välja att läsa i klassrum där du läser i grupp på skolan och en del uppgifter gör du hemma och lämnar in på vår lärplattform. Eller så kan du välja att läsa på flex där du i större utsträckning studerar på egen hand med stöd av lärplattformen och av lärare som du träffar på schemalagda tider.

Distans
Egna studier i webbaserad lärplattform med stöd av lärare i lärplattform. Du behöver komma till skolan för vissa obligatoriska övningar och examination.

Fördjupningar

I din utbildning ska du välja en av nedanstående fördjupningar:

Äldreomsorg
Fördjupningen ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom äldreomsorgen exempelvis inom hemtjänst, hemsjukvård eller på särskilda boenden för äldre.

Psykiatri
Fördjupningen ger dig kompetens att arbeta som skötare inom psykiatrisk vård exempelvis på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsmottagning på ett sjukhus eller i brukarens hem.

Hälso- och sjukvård
Som undersköterska inom hälso- och sjukvård arbetar du oftast inom akutsjukvården, på sjukhusens vårdavdelningar eller på vårdcentraler.

Funktionsnedsättning
Fördjupningen ger dig kompetens att arbeta som vårdare, personlig assistent där du ger stöd i vardagen åt människor med olika funktionsnedsättningar.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Gymnasiearbete

Gymnasiearbete för Vård och omsorg är en möjlighet för de som inte har läst det tidigare. Gymnasiearbete är en större självständig uppgift om 100 poäng. Kontakta kommunen om du vill veta mer.

Så här arbetar vi

Hos SVOK arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation.

Kostnad och studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. From. våren 2018 erbjuder vi alla våra elever kostnadsfri digital kurslitteratur. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! Läs mer på www.csn.se

Validering

Validering: Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Österåkers kommun. Läs mer om validering ››

Ansökan

Är du folkbokförd i Österåkers kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens webbansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Ansök »

Om ansökan ››

Intresseanmälan ››

Beställ katalog ››

Aktuella datum

Nedan finner du några viktiga datum att hålla koll på! Följ oss på Facebook så missar du inget som händer.

16 DECEMBER

Sista ansökningsdag för att ansöka till vård- och omsorgsprogrammet via KCNO, med kursstart 11 februari.

20 JANUARI

Sista dag att ansöka till kursstarten 18 mars.

24 FEBRUARI

Sista dag att ansöka till kursstarten 22 april.

Kontakta oss

SVOK i Solna
Smidesvägen 10, 2:a våningen
171 41 Solna

T: 010-17 80 200

E: hej@svok.se

Kontaktperson

Julia Viktorsson, rektor
E: julia.viktorsson@svok.se

Translate »